Kerst

Weken, maanden vliegen om. In eerste instantie lijkt het nog zo ver weg, dan ineens is het er bijna. Een lang weekend Londen rekte de tijd nog even. Weer thuis met souvenirs als HET boek ‘a Christmas Carol’ met als hoofdpersoon Ebenhaezer Scrooge, een traditionele Christmas Pudding en Piglet (Knorretje) van Winnie the Pooh schieten ook de laatste dagen flink op en is het ineens kerstavond. Maar deze kerstavond was toch iets anders. We waren samen. Zonder ook maar een kind thuis, gewoon met zijn tweetjes. De twee oudsten de deur uit en de jongste in Thailand bij zijn lief. Elke kerst aten we kalkoen met broccoli en aardappelballetjes. Deze keer een enorme kip die onze schoonzoon heeft gedoneerd. ‘Hier zitten de oudjes dan’; dacht ik. Het voelde leeg, vreemd en dat terwijl het toch echt heel normaal is. Na de uitbarsting van de vulkaan Krakatau en de daarop volgende tsunami volgde bericht van onze zoon met foto’s; water tot in de bar. Straten onder water. ‘Verder geen zorgen’. En toch….en toch laat het mij niet los. Natuurlijk maak ik mij zorgen.

We gaan naar de kerk, samen. Een kerstavonddienst, koor erbij, Piet, mijn favoriete dominee. Toen we in de banken zaten voelde ik mij leeg. Mijn gedachten waren elders. Als dan het koor inzette om hun eerste lied te zingen voelde ik mij rustiger worden. Ik ‘voelde’ dat het met mijn jongen en meiden goed gaat. Een gevoel van rust maakte zich van mij meester. Piet heeft ook een goed praatje (ik noem het geen preek), dat hielp ook. Naarmate de dienst vorderde kwam het kerstgevoel langzaam binnen.

Eerste kerstdag. MijnLief naar haar werk gebracht. Home alone, nee niet de film, ik! Maar goed, ik heb zat te doen. Morgen komen de kinderen, kleinkinderen en mijn vader om bij ons het kerstfeest te vieren. Als jager zorg je ervoor dat het diner altijd uit wild bestaat. Deze keer eendenborstfilet en wildzwijn. (H)eerlijk vlees. De voorbereidingen zijn in volle gang. Al missen we 2 personen bij het kerstdiner, het zal er vast niet minder om smaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.