Franse cuisine

Mijn boek met reisverhalen over Frankrijk leg ik even weg. Ik doe mij tegoed aan de laatste warme zonnestralen, de zon schijnt op mijn kale bats en het bakkie pleur is net achter de knopen. Je merkt dat de zon al wat in kracht aan het afnemen is. Goed, we hadden een paar weken vrij genomen na de geboorte van onze kleindochter. Dochter en schoonzoon konden wel wat steun gebruiken na het ernstige auto-ongeluk van onze schoonzoon en direct erna de geboorte van ons kleinkind. Ik merk dat ik weer toeleef naar onze vakantie in Frankrijk. Ik voel dat ik daar hard aan ben om de accu weer wat op te laden. Wandelen langs de Loire, kuieren door Nantes, wijntje drinken op een terrasje in Saumur. Gewoon het idee om weer van die lekkere rillettes en kaasjes in te slaan, of gewoon in een restaurant een plat-du-jour te bestellen… mmmm. Dat valt mij trouwens ook altijd op als we in Frankrijk zijn: kijk eens bij een slager aldaar. Daar is het aanbod van vlees toch heel anders dan bij de slager hier. Als je goed bij die slager in Frankrijk om je heen kijkt tref je verschillende soorten vlees aan, niet standaard kip, rund en varken. Je treft daar zelfs vleesprodukten aan die hier zelfs verboden zijn. Dan denk ik aan runderhersenen of bijvoorbeeld varkensoren. Niet voor de hond, maar voor menselijke consumptie. In restaurants vind je ook gerust gerechten met pens of met varkenspoten, nieren. Doordat ik van de menukaart nooit de exacte vertaling paraat heb stel ik mij dan voor dat er gerechten geserveerd worden die de verbeelding een ietsje te boven gaan:

Voorgerecht:

  • een gebonden soep met bonkjes, verkregen door antiperistaltische bewegingen van een kat, gebonden met snijsel van paardenbloem;

Hoofdgerecht:

  • buffelpenisvoorhuidringen gemarineerd in Teckel-urine afgewerkt met een vleugje gier of
  • verstopte zwanenhals op een bedje van een carpaccio van gevulde hertenreet.

Dessert:

  • hemelse modder; een mousseachtige substantie van endeldarm van de kievit afgewerkt met wat walvistraan.

Ik zou zo een Facebook-groep op kunnen zetten met durfals denk ik.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.