Zo de zomer is voorbij

Precies 1 dag waren het tropische temperaturen. Tijdens een 3 uur durende file, ja u leest het goed, zie je nog eens wat. Ruim een uur stond ik in de file voor de Amsterdamse RAI stil. Geen beweging in te krijgen. Ongelukken op de A2 en de A4 zorgden ervoor dat ik stapvoets thuiskwam. Maar als je daar voor de RAI staat zie je echt de wereld voorbij komen.

Mensen hebben direct de neiging zowat naakt naar buiten te gaan. Dan let ik in dit geval niet op de mannen, vrouwen hebben echt mijn voorkeur. Met de auto stond ik een uur stil voor een fietspad en zebrapad. De rokjes waren gisteren zo kort dat je nog net niet de ‘Coentunnel’ in kon kijken. En maar trekken aan die rokjes omdat ze zo naar boven kruipen tijdens het fietsen of wandelen. Qua kleding zie je dan echt van alles voorbij komen. Van sprei, doorschijnende blouses tot hemdjes van een soort vitrage (waarbij je de natuur duidelijk in knop ziet staan) alles kleurt de straat zomers.

De mensen die je dan de dag erna spreekt zien er aubergine kleurig uit. De vellen hingen soms aan het lijf. De bewegingen zijn geforceerd omdat alles kennelijk zeer doet. Ze stralen nog net geen warmte uit. Na deze pre-mortale crematie door de zon zijn ze nog eigenwijs ook door zich niet in te smeren met aftersun of zo iets. Dat is zo 1970. After sun, toch misschien maar goed dat de zomer na 1 dag voorbij is.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.