La vie

Als u dit leest is het zo wat herfst of in ieder geval zo lijkt het, worden de dagen korter en is het een stuk kouder en nat. Vakantie voorbij. Katerig zitten we buiten op het terras. Glaasje rosé. Sigaartje. Allebei zeggen we niets. Mijn lijf is weer thuis, mijn gedachten zijn nog in Frankrijk. We kijken allebei dromerig de tuin in. Tuin, tuintje eigenlijk. Maar ja, dat tuintje is wel van ons. Verrijkt met wat zandsteenbrokken. Yep die brokken, gevonden in de zonnebloemvelden. De boeren ragden er gewoon met de ploeg  overheen. Ik heb de beste man maar geholpen door ze weg te halen, o ja, en gelijk maar in te laden.

Met weemoed denk ik terug aan mijn vakantie in Frankrijk. Eigenlijk ben ik stiekem al bezig met de zomervakantie voor volgend jaar. Al speurend op internet naar te huur aangeboden huizen. Tegelijkertijd vraag ik mij af of het kopen van een huis in Frankrijk een goede investering is. Als wij er zelf niet zijn, kunnen we de woning verhuren en met de verhuuropbrengsten dekken we weer wat van de kosten. Of is dat weer te naïef gedacht? Met het huidige prijsniveau en de lage hypotheekrente is het nu een ideaal instapmoment. Hoewel, de huizenprijzen in Frankrijk zijn nog steeds behoorlijk. Hoe zuidelijker je gaat hoe duurder de huizen en mogelijk ook een hogere verhuuropbrengst. De zon gaat in het zuiden voor meer geld op dan in het noorden … Aan de andere kant is dat wel weer langer rijden om er te komen, maar brengt het meer huurpenningen op. De huizen in het noorden zijn wat mij betreft acceptabeler. Voorlopig zou het moeten fungeren als tweede huis.

Elke ochtend wandelen we een uur met de hond. Hier ontstaan dan de mooiste gesprekken. Vrouwlief ziet het inderdaad wat meer zitten om tezijnertijd een bescheiden vakantiehuisje te willen betrekken. Al filosoferend praten we dan over waar dit huisje dan gesitueerd zou moeten zijn. Temperaturen van de betreffende streek waar ‘ons’huisje staat: gemiddeld iets hoger dan in Nederland. Ligging van ons huisje: in Frankrijk, vrijstaand, met uitzicht over velden. Oppervlakte van ons eigendom: maximaal 1000 vierkante meter, anders ben je elke maand als je er bent eerst bezig om de tuin op orde te maken en het onkruid de baas te blijven. Staat van het vakantieverblijf: oud, authentiek, maar wel in goede staat verkerend. Reisafstand naar ons huisje: ongeveer 550 km van deur tot deur want dan kun je nog eens een lang weekend gaan. Zodra de afstand groter is wordt de reisduur ook langer. En met het tempo waarmee ik rijd moeten we toch rekening houden  met een reistijd van 5 1/2 – 6 uur. Zo even snuffelend op internet betekent dat, dat de volgende departementen in aanmerking komen: Nord-pas-de-Calais, Pas-de-Calais, Picardië, Champagne Ardennes, Lotharingen en Alsace.  Verbazingwekkend hoe de temperaturen in de noordelijke departementen nog van elkaar verschillen.

Nu nog even de Staatloterij winnen en we kunnen van start.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s