Vondsten

Daar lopen ze dan, op het strand. Soms hand in hand als een paar pubers, dan weer lopen ze tientallen meters bij elkaar vandaan. Bij hem brand het zonnetje op zijn kale bats. Zij voelt zich lekker bij deze warme temperatuur. Allebei turend naar de grond langs de vloedlijn. Samen stropen ze de vloedlijn af op skeletjes van zee-egels, mooie schelpen, bijzondere steentjes of eikapsels van roggen. Waarom? Eigenlijk om een bijkomend doel te hebben tijdens het wandelen. Op deze manier lopen ze ongemerkt vele kilometers en het warme weer plus het samenzijn maakt hen beiden gelukkig. Alle trofeeën worden mee naar huis genomen en krijgen een prominente plek in een pot of in een vitrinekastje. Overigens gebeurd dat verzamelen niet alleen op het strand, welnee overal waar gewandeld wordt worden mooie dingen verzameld voor thuis. Van een bordje ‘Chasse gardee’, oude potscherven, stukken van handgemaakte dakpannetjes, maar ook gewoon mooie stenen, alles gaat mee. Van dit soort dingen heeft zijn tuin een bonte verzameling met onbruikbare, maar in zijn ogen, waardevolle historische dingen.

Zij houden van oud, antiek, vintage heet dat tegenwoordig. Van oude balken van een aardappelzolder van een boerderij fabriceerde hij een tuintafel. Het houthok voorzag hij van antieke handgevormde dakpannen. Een gietijzeren 9-raams stalraam staat als decoratie te pronken in de tuin. Een oude drinkbak van een koeienstal doet nu in de tuin dienst als drinkbak voor de honden. In hun huis is die stijl ook zichtbaar. Oude meubels met een verhaal sieren hun woonkamer. Het verhaal achter die meubels zit hem in het feit dat zij van dierbaren zijn geweest. Een tafel met gestoomde gekromde poten van zijn oma. Een theemeubel van zijn andere oma, voorzien van 2 glazen apothekerspotten. Een half hoge linnenkast van een goede vriend. Een hand naaimachine van haar oma. Een tv-meubel en salontafel zijn meerdere keren in verschillende kleuren geverfd en daarna ruim geschuurd. Dit geeft dan een gebruikt effect waarbij de verschillende kleuren aan de randen van het meubel zichtbaar zijn en het effect geven van oud en gebruikt.

Zelfs zijn kantoor is in jaren 60-stijl ingericht. Een bureau uit de jaren 60 is zijn trots. Ja, deze is ook met een verhaal, van zijn vader geweest. Een linnen wandkaart met stokken met hierop een afbeelding van Nederland hangt aan de muur. Hij is nog op zoek naar een oude werkende buizen radio en een oude enkele of dubbele lockerkast. Hoe gehavend die lockerkast ook is, hij is welkom. Ook dat zijn vondsten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s