Ongewenst zanger zijn

Een leuke partner vinden gaat tegenwoordig niet uitsluitend meer door elkaar face-to-face te ontmoeten. Er is een dimensie bijgekomen, social media. Via allerlei sites en apps kun je de partner van je dromen tegenkomen. Ik heb het even opgezocht, je moet dan denken aan e-Darling, Pepper, Lexa, Relatieplanet, e-Matching, Tinder, Badoo. En zo kan ik het rijtje nog verder aanvullen.

Het zal je maar overkomen: je ziet een leuke vrouw op een van de hierboven beschreven ‘vleeskeuringen’. Je klikt op haar foto en dan kan er contact tot stand komen. Ik ga dan altijd fantaseren hoe dat dan zou kunnen gaan.

Je spreekt af om gezellig met haar uiteten te gaan en de avond leuk af te sluiten met een film in de bioscoop. Tijdens het etentje probeer je elkaar beter te leren kennen. Je vertelt over jou lievelingskleur, over je lievelingseten, over je hobby’s. Het komt uit: je vertelt dat je jaagt. Er ontstaat enige consternatie want je schiet dieren dood voor consumptie en dat is kennelijk zielig. Vervolgens leg je uit hoe kippen gefokt en geslacht worden, zo ook vertel je over hoe koeien en andere dieren in de vleesindustrie aan hun einde komen. Waarachtig, er is begrip. Dan doet zij haar verhaal: ze houdt van kunst en van de natuur. Ze is geïnteresseerd in alternatieve geneeswijze. O ja, en zij zingt. Ze zingt in een band.

Al hebt je dan geen enkele ervaring met zingen, je laat je overhalen om de komende week mee te gaan naar de repetitie van de band. De nummers die gezongen en gespeeld worden klinken leuk. Je tikt met je voet op de maat van het ritme op de grond. Dat blijft niet onopgemerkt. De leider van de band vraagt je om naast hem te komen staan en samen met je lief mee te zingen voor de microfoon. Je probeert een moppie mee te zingen. Volgens de aanwezigen klikt jouw stem bovenverwachting mooi. In de juiste harmonie met de stem van jouw lief. Om de relatie goed te houden geef je gehoor aan haar verzoek mee te gaan naar de Zwarte Cross alwaar zij met haar band moet optreden. Je wil niet, maar de kans om de relatie te verspelen wil je al helemaal niet. Kortom, je gaat op de bewuste dag mee. En daar sta je dan, vlak voor het podium. Je bent trots op haar en haar fluweelzachte stem. Maar dan doet ze het voor jou onmogelijke, ze doet een aankondiging die je aan de grond doet nagelen. Ze kondigt aan dat jij mee gaat zingen bij het volgende nummer. Je schudt nog van ‘nee’, maar het heeft geen enkel effect. Het publiek scandeert jouw naam. Er is geen ontkomen aan. Met lood in de schoenen klim je het podium op. Je valt al zingend in en op dat moment wordt het publiek lyrisch en gaat volledig uit zijn dak. Het publiek gaat helemaal los!

Na afloop van het concert zijn de bandleden zo enthousiast over je zangkwaliteiten dat je een soort van gedwongen wordt bij een aantal volgende concerten met hen direct op het podium te beginnen in plaats van staand ervoor. Je protesteert nog wat, maar om de relatie niet op het spel te zetten stem je toe. Dit betekent dat je niet zo veel tijd meer over hebt voor de dingen die jij zo leuk vindt bijvoorbeeld om te kunnen jagen. En dan ineens besef je dat je ongewenst zanger bent. Voorbehoedsmiddelen hebben hier geen enkele invloed op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s