Positief herkaderen

Je focus gericht hebben op de juiste zaken, dat is waar je op moet letten. Ook tijdens een netwerkbijeenkomst merk je dat die focus voor iedereen anders ligt.

 • Meer opdrachten binnenhalen.
 • Haantje de voorste.
 • Honger hebben naar meer.
 • Elevatorpitch, wat dan een heel lang verhaal wordt.
 • Wel ondernemer willen zijn, maar nog niet weten in wat.
 • Slecht jaar.
 • Slecht kwartaal.
 • De crisis nekt ons.
 • Het moet gaan aantrekken anders kom ik in de problemen.
 • Product- of dienstenaanbod verbreden en nog meer en nog meer aanbieden.
 • Diversiteit.

Zomaar wat kreten die ik heb opgevangen.

Alles probeer ik positief te benaderen en te zien. Niets gebeurd zomaar. Dat wat we meemaken heeft een hoger doel. Wat wil ik dan graag horen en zien? Blije, bescheidenere, positieve mensen. Mensen die zaken doen met mensen in plaats van het idee te hebben met bedrijven zaken te doen.

De kracht van de FLOW. Dat maakt van jou de zwemmer die tegen de stroom in gaat. Zit je in de juiste flow met de juiste focus dat zie je het leven anders. Je kent dat wel; je komt weer iemand tegen waarvan lijkt of alles wat hij/zij doet en wil lukt. Die persoon zwemt-tegen-de-stroom-in en krijgt alles voor elkaar. Hij/zij heeft een bepaalde flow waarin hij/zij werkt en dingen doet die succesvol zijn. Waar ligt dat aan? Hoe komt iemand aan die positiviteit?

Wordt ook opmerkelijk, verander je denken en doen. Kom in die flow waarin alles lukt. Alles wat je nodig hebt zit in je.

Neem eens afstand van je werk. Maak een wandeling door het bos of langs het strand als dat nodig is om te ontspannen. Zorg dat dat gejaagde gevoel uit je hoofd en de rest van je lijf is. Sta weer eens met beide benen op de grond. Zoek naar die niche in de markt. Wees uniek. Maar blijf vooral positief. Wetenschappelijk is bewezen dat mensen die positief zijn en positiviteit uitstralen dat vanzelf terugkrijgen. Het werkt als een steentje in het water. Telkens worden de rimpels in het water groter en groter. Positiviteit doet dat ook.

Positief de zaken herkaderen dus.

Advertenties

2 reacties op “Positief herkaderen

 1. Niek Stokman schreef:

  interessant verhaal Jan, ik ga een eindje wandelen!

 2. Cecile Kop schreef:

  zeker interessant verhaal. en leer ook eens een stapje terug te doen,, je waardeert het leven des te meer, geld maakt nog steeds niet gelukkig, maar je hebt het nodig om te kunnen leven. geniet van de kleine dingen in het leven, blije, positieve gezichten, die zijn toch zo belangrijk. ik heb dat vooral bij mijn vrijwilligerswerk, kom wel moe thuis maar voldaan en positief en dat kan ik in mijn werk weer overbrengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s