Zoon in het gips

Als je onze zoon echt wil straffen, zorg dan dat er één van zijn ledematen in het gips zit en hij niet kan sporten.

De hele week draait het bij hem om sport in het algemeen en om korfballen in het bijzonder. Zoals elk weekend was hij ook die zaterdag weer gaan korfballen. Hij traint diverse teams en  coacht een junioren team en een districtteam.

Na het spelen in zijn eigen team gaat hij ook regelmatig bij andere teams kijken hoe zij presteren. Deze keer was hij bij een ander seniorenteam gaan kijken. Vanaf het veld werd er geroepen: “Hé Vincent, heb jij je spullen bij je?” Toen hij bevestigend antwoordde werd hij gevraagd of hij kon invallen want zij kwamen een heer tekort. Dat is niet tegen dovemansoren gezegd. Snel kleedde hij zich om. Hij had er echt zin in. Zijn tegenstander was langer dan hij, maar hij was veel sneller. Elke keer was hij zijn heer te snel en te slim af. De ergernis bij zijn tegenstander was duidelijk te zien. Elke keer was deze man te laat bij Vincent zijn acties. Na tien minuten sprong hij in de lucht om met zijn vingertoppen net voor zijn heer de bal weg te tikken. De man gaf hem in de lucht een duwtje in de rug waardoor hij hem uit balans bracht. Mijn zoon landde op de bovenkant van zijn wreef en even klonk het alsof er een peentje in tweeën gebroken werd. ‘Dat was fout’ dacht hij. En inderdaad hij kon niet meer op zijn voet staan, laat staan lopen. In het ziekenhuis constateerde men gescheurde enkelbanden. Toen hij ’s avonds thuiskwam zat zijn enkel in een drukverband. Tussen zijn tenen en aan zijn enkel was alles gezwollen en blauw. Of eigenlijk, bijna zwart. Na een week moest hij in het ziekenhuis terugkomen. Hier bleek dat een drukverband niet afdoende was. Even later zat zijn enkel in het loopgips. Dat betekende dat hij nog eens vier weken extra niet kon spelen. Als je het over straf hebt, nou deze kwam aan. Dat betekende niet twee keer trainen per week. Geen trainingen verzorgen voor de pupillen en junioren, geen wedstrijden spelen op zaterdag. En, ook niet onbelangrijk, niet sporten op school. En dat terwijl hij een sportopleiding volgde.

Gekscherend zei hij nog dat best aan de chirurg gevraagd kon worden om een extra rolletje gips voor thuis. Hij moest tenslotte nog een wedstrijd spelen. Hij zou dan zelf wel na de wedstrijd het gips aanbrengen.

Na anderhalve week gips vroeg mijn zoon of ik hem naar een sportlocatie in Rotterdam wilde brengen. Er ging wel een bus naar toe, maar de bushalte was dusdanig ver van de bestemming af dat ik hem maar met de auto heb gebracht. De school had een skate-dag bij het grootste indoor-skate-paradijs van Europa georganiseerd. Met een fototoestel in de aanslag zou hij alles op de gevoelige plaat vastleggen. Hij kon tenslotte niet meedoen. Bij thuiskomst liet hij mij de foto’s zien. Een filmpje en foto’s waar hij skatend op stond. Maar ja dat kon niet, hij zat tenslotte in het gips. Nog wat dichterbij het fototoestel kijkend was het toch mijn zoon die er skatend op stond. Na enige uitleg van zijn kant moest hij bekennen dat hij ter plaatse één skate maat 47 had gehuurd voor zijn gipsvoet en één met maat 42. Alleen maar toekijken was te erg. En met maat 47 over het gips goed aangesnoerd moest het lukken, toch? ’s Avonds had hij wel wat last van zijn enkel. Hij wist ook niet hoe dat nou kwam. Raar? We zijn niet anders van hem gewend (en van wie zou hij het hebben?). Toen hij klein was stapte hij ook gerust met een duikbril met snorkel onder de douche. Hij gaat ook gerust indoor-skiën als het buiten erg warm is.  Met zijn teamgenoten gaan ze bij Gerrit de Heer, zijn trainer ook regelmatig en beslist onverwacht een biertje drinken. Als Gerrit dan vraagt wat de teamleden komen doen is er altijd het weerwoord: “Een biertje drinken Gerrit, want in het huis van de Heer is iedereen toch altijd welkom?” 

Advertenties

Eén reactie op “Zoon in het gips

  1. Jan schreef:

    Balen voor hem, hopen dat ‘ie weer snel op de been is.
    Groet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s