Pesten

Het was weer zo ver; op het nieuws kwam het droevige bericht dat na het pesten op school een jongen van dertien het niet meer zag zitten. Hij heeft zich van het leven beroofd. Dertien, dan heb je toch nog een leven voor je? Dan is de nood wel heel hoog geweest. Overigens is dit een niet op zichzelf staande gebeurtenis, al meerdere jongelui gingen hem voor.

Kennelijk is het zo dat als je anders bent je automatisch de klos bent en enorm geschikt gepest te worden. Maar eigenlijk kan dat ‘anders’ zijn van alles betekenen. Je bent hoogbegaafd, dan ben je de klos. Je hebt ze niet alle zeven op een rijtje of je hebt er een ‘snappertje’ teveel en die zit de andere een beetje in de weg. Of je hebt een pukkel op je hoofd; ja dan ben je aan de beurt. Juist geen pukkel; dan kun je het ook wel schudden. Een bril met jampotglazen; jawel mikpunt van pesten. Je draagt contactlenzen; dan ga je het ook meemaken. Te veel goede ideeën; ideaal pestmateriaal. Of je hebt nooit één goed idee; dan kun je er ook op wachten. Je ouders zijn gescheiden; jawel… de klos. Allebei je ouders leven nog; hatsekidee je kunt er op wachten. Je bent te dik; tja dan pas je niet in het plaatje. Te dun, ook verkeerd. Lezen is je hobby; sorry niet goed. Och je houdt niet van lezen; nog fouter. Jagen is je hobby; dan kun je wildwesttaferelen verwachten. Aangesloten bij een organisatie als natuuractivist; fout.

Wat je ook doet of juist niet is bepalend of je gepest wordt. Als volwassene kun je je er tegen wapenen. Zaken kun je beter relativeren. Kinderen, zij kunnen dat nog niet of nog niet goed genoeg.

Met het bovenstaande vraag ik mij af wanneer ik aan de beurt ben om gepest te worden.

Advertenties

3 reacties op “Pesten

  1. Diederik schreef:

    De Nederlandse hang om mensen of groepen in hokjes te plaatsen en eventuele afwijkingen duidelijk te veroordelen begint nu ook al dodelijke slachtoffers te geven. Dit gaat niet lijden tot een samenleving 3.0!

  2. Christien schreef:

    Gepest worden is vreselijk. Gelukkig is er een behandelmethode, EFT oftwel Emotional Freedom Techniques waarmee je in relatief korte tijd en zonder dat je alles hoeft te herbeleven, de angst, het verdriet en de boosheid van deze gebeurtenis kunt neutraliseren. M.a.w.: je weet dat je gepest bent, maar je hebt de emoties verwerkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s