Neem een hond, je krijgt er zoveel voor terug

Ja ze vreten gaten in de keukendoeken. De vloer is nooit langer dan een half uur schoon en zandvrij. De poten van het bankstel vertonen bijtsporen. Maar de honden hebben het niet gedaan, die liggen zo lekker te slapen.

Je kleding zit met regelmaat onder de hondenharen, want zij schurken zich zo graag tegen je aan. Je bent een kussen van de bank kwijt. O, gevonden die ligt met een gat er in onder de eethoek. Wat raar van het van de bank vallen en het glijden van het kussen zit er zo maar een gat in. Wonderlijk. Waarschijnlijk slechte kwaliteit.

Eigenlijk heb je nooit meer ‘nette’ kleren.

De vloer moet zo weer gedweild worden.

Nadat Dibbes en Bram hun eten op hebben is het altijd zo lekker om de geur van het eten aan te nemen. Hoe doe je dat? Nadat ze hun eten op hebben vegen ze hun bekken af aan de vloer en daarna gaan ze er doorheen liggen rollen.

Zodra het regent moet je na het uitlaten bij binnenkomst maatregelen nemen. Poten met een oude handdoek droog maken. Shit, Bram glipt al weg en springt liefdevol tegen vrouwlief op en geeft haar een pootafdruk op haar lichte broek. Dat bedoelde ik nou met geen nette kleren hebben.

Ook als het zeikweer is moet je met de honden naar buiten. Jas aan, muts op, sjaal om. Hop naar buiten. Het giet! Met bakken komt het water uit de hemel. En dan Bram die niet wil plassen of poepen. Janken, hij wil naar huis. Te nat. Dan ben ik in staat om die Teckel op te pakken, hard in zijn buik te knijpen tot de pis en de stront er vanzelf gemakkelijk uitkomen. Maar nee, mag niet. En maar weer verder lopen. En maar aanmoedigen: ”Toe dan, toe maar”. Ik zou nooit zonder hond willen leven, maar echt, af en toe schijt ik op die honden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s