Het oudere echtpaar

Hartje Rotterdam, voor de Bijenkorf op de Coolsingel. Het is zaterdag en druk. Al die mensen, het lijken wel krioelende mieren. Niemand heeft tijd voor elkaar en iedereen loopt gehaast. Voor de Bijenkorf staat een agent een bekeuring uit te schrijven bij een auto die de aangegeven parkeertijd heeft overschreden. Met precisie worden alle gegevens van de auto genoteerd. Kleur, merk, uitvoering, nummerbord, alles wordt genoteerd. Uit het warenhuis komt een ouder echtpaar aangelopen. De man kijkt de vrouw aan. In versnelde pas lopen ze richting de agent. De man verteld dat de auto maar ‘iets’ te lang heeft gestaan. De agent kijkt de oudere man aan, maar zegt niets. Hij gaat door met zijn bekeuring. De oudere man probeert de agent te overtuigen dat het werkelijk geen halszaak is als de auto er een paar minuutjes langer staat. De man begint nu toch echt wat geïrriteerd te raken. Waarom gaat de agent geen boeven vangen vraagt de man nog. Die lopen er tenslotte nog zat rond. En wat dacht de agent van zakkenrollers. Lullig, dat was het. De agent deed lullig. De agent maande de man tot kalmte, hetgeen weinig hielp. De man werd alleen maar furieuzer. Een lul, dat was de agent. De agent schoof de bekeuring onder de ruitenwisser en reageerde direct op de man door een tweede bekeuring uit te schrijven. Dat was olie op het vuur van de man. De vrouw probeerde haar man tot kalmte te manen. “Laat die jongeman maar. Die agent weet tenslotte niet beter. Hij heeft vast vroeger van zijn ouders niet mogen leren”. De agent werd enigszins rood in het gezicht, maar hield zich in. Met een wijds gebaar stopte hij de tweede bekeuring onder de ruitenwisser.

De vrouw sprak de agent aan dat er een tweede bekeuring onder de ruitenwisser zat. “Meneer agent kan niet tegen de waarheid?” De agent groette niet eens en liep weg, het oudere echtpaar bij de auto achterlatend.

De man keek de vrouw ondeugend aan: “Zullen we maar naar huis gaan?” “Doen we”; zei de vrouw en snel liepen ze naar de aankomende tram en stapte in, op weg naar huis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s