Mensenkijken

Samen met vrouwlief in Utrecht op een terras. Heerlijk even stom voor je uit kijken. Bakkie doen in het zonnetje en mensenkijken. Mensenkijken is bij ons een werkwoord. Het wordt dus aan elkaar geschreven. We zien allerlei mensen voorbij paraderen. Het is net een defilé. En wát er voorbij komt… We zien echt hele modieuze mensen. Leuk en vlot gekleed. Casual kleding, Horkende types. Mooie mensen. Lelijke mensen, vrouwen met snorren waar een volwassen vent trots op zou zijn. Kortom de ogen krijgen aardig wat te verduren. Echter valt mij nu een jong stelletje op. De jongen een jackie met een rugnummer aan. Baseballpetje op. En, niet geheel onbelangrijk, een jeans die half op zijn kont hangt. Onderbroek van een onbeduidend merk duidelijk zichtbaar. Met regelmaat loopt de jongen zijn broek een stukje op te hijsen omdat de broek bijna letterlijk op zijn enkels glijdt. Afschuwelijk. Van geen enkele vent wil ik zijn onderbroek zien, dus van zo’n ventje al helemaal niet. Ik ben dan in staat om naar de jongen toe te lopen en hem te helpen zijn broek op te hijsen met de woorden: “Zo kerel, ik help je wel even. Kom,… riem een tandje los,… broek helemaal ophijsen. En dan pas de riem op het juiste gaatje. Nou, makkelijk hè? Hoe vind je het staan?”

Het meisje wat naast hem loopt heeft een wit hemdje aan met een bolerootje erover, een wit glimmende legging tot aan haar enkels en hier overheen een witte korte broek. Ook dan heb ik eigenlijk vragen aan zo’n meisje: “god meid, kon je niet kiezen vanochtend? Legging aan of korte broek; je wist het niet meer, dus allebei maar aangedaan?”

Ik vind het gewoon zielig. Hebben die mensen dan geen moeder die zegt dat het niet staat of dat je je broek op moet hijsen? Eigenlijk zijn deze twee perfect gekleed voor een themafeest met het thema Pimps and Hookers.

De jongen heeft kennelijk niet eens in de gaten welke boodschap hij uitstraalt. Vanuit de Amerikaanse gevangenissen is deze wijze van je jeans dragen overgewaaid. Alleen betekent het daar dat je wel in bent voor een andere kerel. Of dat die andere kerel je even fijn van jetje wil geven. Ik geloof nooit dat die jongen en dit meisje dat willen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s