Saunabezoek

Tijdens een opleiding, alweer een tijdje geleden, gebeurde het dat we twee keer tijdens de opleiding op ‘werkweek’ moesten. In totaal bezochten we vier keer Volkshogeschool Olaertsduyn te Rockanje. Medecursisten van divers pluimage. Mensen uit de Schilderswijk uit Den Haag,een paar kerels uit Gouda, eentje uit Brabant en een paar uit Rotterdam en een paar uit Papendrecht, waaronder moi. Overdag waren er  intensieve sessies psychologie, over hoe om te gaan met probleemleerlingen. Regelmatig werd met een acteur een casus gespeeld. Dit soort dagen startte om half negen met een gezamenlijk ontbijt en duurde, met de lunchpauze en diner, tot ’s avonds half tien. Op de donderdagavond kreeg je ‘vrij’ om met elkaar leuke dingen te doen of een potje bier te drinken. Op zo’n donderdagavond gebeurde het dat we met heel de groep in de  lenteavond een strandwandeling maakte. Weer een andere keer werd er besloten om met de groep in Rozenburg een sauna te bezoeken. Daar wil ik u over vertellen.

Omdat we van de donderdagavond afhankelijk waren werd er niet gekeken naar een gemengde avond, een mannenavond of een vrouwenavond. We gingen gewoon op de bonnefooi richting Rozenburg. Een gemengde avond bleek het te zijn. We mochten dus naar binnen. Na een douche liep ik in mijn trouwring met de drie Hagenezen richting sauna, de anderen gingen naar het Turkse stoombad. Bij binnenkomst in de sauna bleken er drie vrouwen binnen te zitten. Beleefd groetten we. Hans, één van de Hagenezen, nam plaats naast één van de vrouwen. Zonder blikken of blozen gaf hij de vrouw een compliment: ”Dag mevrawtjuh, u siet er leuk eut.” De vrouw bedankte enigszins verlegen voor het compliment. De Hagenees kroop wat dichter naar de vrouw toe. De vrouw kon geen kant op en probeerde nog wat dichter naar haar vriendinnen te schuiven, wat niet erg lukte. De Hagenees draaide zijn hoofd richting de vagina van de vrouw en staarde aandachtig. De vrouw voelde zich merkbaar opgelaten. Hij keek haar recht in haar gezicht aan en zei: ”So mevrawtjuh, u hep een nette kale doos.” De vrouw geneerde zich dood. ”Nou meneer!” De Hagenees keek verbaasd door de reactie van de vrouw. Hij keek weer naar de vagina van de vrouw en keek toen strak de vrouw aan en zei de memorabele woorden: ”Ach mevrawtjuh, geef niks, op un crossveld groei ook geen gras!” De vrouw verliet met een rood hoofd de sauna, gevolgd door haar vriendinnen.

Niet veel later werden we door de directie verzocht het complex te verlaten. Een andere Hagenees probeerde nog met de woorden dat we ‘een dagje uit waren van de stichting’ en dat ‘dokter Brand, de psychiater’, misschien een goed woordje mocht doen. Maar praten van mijn kant hielp niet meer. We moesten eruit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s