Nieuwe schoenen met halve zolen

Met regelmaat mag ik graag met Febe countryfairs en jachtfairs bezoeken. Het maakt mij eigenlijk niet uit waar. Of het nu in Nederland, België of Duitsland is. Waar Febe heen wil, daar rijden we naartoe. Ook dit jaar was de keuze gevallen op een leuke jachtfair in het midden van het land. Een mooie en overzichtelijke markt in een schitterende ambiance. Mooie tenten met nog mooiere spullen. Variërend van vintage tot terreinwagens van een gerenommeerd merk. Vintage heet dat tegenwoordig. Vroeger noemde je zoiets tweedehands spullen. Later heette het antiek. Nu dus vintage. Maar goed, een tentje met Engelse producten trekt altijd wel mijn aandacht. Zo ook bij deze kerstmarkt. Een Engelse dame prees haar typisch Engelse waren aan, waaronder de door mij zo begeerde Engelse fudge. Na bij dit tentje wat fudge en een potje marmelade te hebben gekocht, vervolgden we onze weg over het terrein. Een eindje verder staat een man een stoel te matten. Weer een eindje verder is een vrouw bezig eendenkorven van wilgentenen te vlechten.

En op zo’n markt kom je de meest kleurrijke mensen tegen. Mensen die het duidelijk beter hebben dan de doorsnee Nederlander. Mensen uit de grote steden uit de minder bedeelde wijken. “Hé Sjon, kehk noh! Dur loop soon frauw met soon jachhon. Hoe heet soon ras nauw? O jaah un Biegol.” En allerlei mensen die hier tussenin passen. Even later passeren we een echtpaar. Beiden gehuld in een – ’t is duidelijk te zien – nieuwe waxjas. Allebei een leren hoed op en nieuwe leren Dubarrey-laarzen aan. Aan de hand, aan een jachtlijntje, voerden zij allebei een ruwharige Teckel. Net een tweeling! De honden moesten steeds uitwijken, anders ging er iemand onbedoeld op hen staan.

Een hond neem je toch niet mee naar zo’n druk evenement? Heel serieus vraag ik mij dan af wat die mensen willen uitdragen. Want zo kleed en gedraag je je niet. Het is gewoon niet functioneel. Willen zij uitdragen dat zij in jagerskringen verkeren? Dat zij voorstander zijn van de jacht? Dat zij echte buitenmensen zijn dan? Zulke mensen zie je ook op een Country Fair of Game Fair of welk groot ander evenement. Altijd denk ik dan: Hé, daar lopen weer nieuwe-schoenen-met-halve-zolen(-erin).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s